BejelentésMKM Kelenvölgyi Férfikórus

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


A FELTEN DALKÖRTŐL


az


MKM KELENVÖLGYI FÉRFIKÓRUSIG 


 


   1934 az alakulás éve, 1935 a zászló felavatása. (Petrás Ferenc)


 


A MKM Kelenvölgyi Férfikórusa 1934-ben alakult az MKM jogelődjének a Felten & Guillamue Actien Gesellschaft munkásaiból.
    Jelenleg Újbuda egyik legrégebben alapított, máig egyetlen férfikórusa.
    A kórus tagjai a mai napig is túlnyomórészt munkásemberek, illetve nyugdíjasok.
    1984 óta az amatőr mozgalom legmagasabb minősítési fokozatának tulajdonosa. E minősítés mellett az MKM Férfikórus két alkalommal elnyerte a Magyar Rádió és Televízió és két alkalommal, pedig a Vasas Szakszervezet Nívódíját. Az énekkar a Kiváló Együttes cím birtokosa.


    Az amatőr kórusmozgalomban egyre kevesebb a működő férfikar, a kórus e kiveszőfélben lévő amatőr művészeti csoport képviselője. Repertoárján őrzi a hagyományos férfikari kórusirodalom meghatározó, egyetemes műveit. Kiváló ismerője és művelője Liszt, Bartók, Kodály, valamint a közelmúlt magyar zeneszerzői műveinek. Sokszor kerül a műsorba neves külföldi alkotása is. Sokrétű zenei ismereteire jellemző, hogy otthonos az operairodalom legszebb férfikarra írt részleteinek előadásában is.A magyar folklór zene terjesztésében jelenleg is nagy szerepet vállal, ezzel értékes hagyományőrző tevékenységet folytatva.


    1989-ben a Budapesti II. Nemzetközi Kórusversenyen Bronz Diplomát szerzett. 1992-ben a németországi Eichenben a Nemzetközi Kórusversenyen második helyezést ért el, s elnyerte  „A legjobb folklór előadásért” járó zsűri különdíjat.    1993-ban Operakórusok címmel elkészítette első CD lemezét.1996-ban Liszt Ferenc: Requiem-jét és Hungária 1848 kantátáját rögzítette CD lemezre.


   2004 ünnepi koncert. (vezényel. Stiblo Anna)    Jelenleg is évente mintegy 12-15 fellépést vállalnak az ország különböző területein, kis településekre, művelődési házakba és templomokba is eljutva zenei kulturális missziót teljesítve.
    2004 szeptemberében a Kelenvölgyi Közösségi Ház lett az együttes székhelye. Sajnos a Magyar Kábel Művek megszűntével, a támogatása is elmaradt, ezért „boldogan” ment a segítséget nyújtó közösségi házba, és az óta MKM Kelenvölgyi Férfikórus Egyesület néven szerepel.
  


A kórust 1999 óta Stiblo Anna magánénektanár, karnagy vezeti.


A kórus állandó zongorakísérője Druskóné Ács Jolán zongoratanárnő.


   2009 Kelenvölgy, Húsvéti koncert. (vezényel: Stiblo Anna)


 


E-mail: ferfikor.mkm@freemail.hu
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!